Lauantait on meijän perheessä sellaisia, jolloin tehdään jotain vähän ”hienompaa” murkinaa tai ns. slowfoodia. Sunnuntait on sitten mitä parhaimpia päiviä pizzan tai muun ehkä ns. roskaruuan vääntämiseen. Tällä kertaa tehtiin parit erilaiset pizzat, tästä ensimmäisestä versiosta, joka tehtiin ihan pellille ei ehtinyt ees kuvaa ottamaan… 😉 Jauhelihapizza tehtiin tällä kertaa ns. pizzakivellä. Tykätään siitä, että näissä home made –pizzoissa on aina kunnolla täytettä… Ja valkosipulia sitten ihan raakana puristettuna päälle tai voi sen laittaa uuniin paistumaan tai sitten sen voi jättää poiskin.
1 annos gluteenitonta pizzapohjaa
n. 200 g jauhelihaa
½ pkt pekonia
1 prk tonnikalapaloja öljyssä, valuta
pepperonimakkarasiivuja
½ pkt Pirkka sinihomejuustoa (eli n. 65 g)
½ prk ananasrenkaita
1 pss (175 g) emmental-juustoraastetta
Valmista pizzapohja ja painele se leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
Paista jauheliha pekonin kanssa. Mausta mieleisillä mausteilla. Laita pizzapohjan päälle pikkasen juustoraastetta. Lisää jauheliha-pekoniseos pohjan päälle. Lisää valutetut tonnikalan palat tasaisesti jauhelihaseoksen päälle. Laita pepperonimakkarasiivuja sinne tänne pizzan päälle. Leikkaa ananas pieniksi paloiksi, lisää nekin pizzaan ja murustele vielä sinihomejuusto tasaisesti. Pizzan päälle vielä juustoraaste ja pizzamaustetta. Uuniin 225 asteeseen n. 30 minuutiksi.
#pizza #jauheliha #pepperonimakkara #pekoni #sinihomejuusto #paljontäytteitä #niinhyvää