Kun valmistaa valkosipulikermaperunat ihan alusta alkaen itse, tietää mitä hyvää saa. Ei tuu sellaista “epämääräistä mössöä” mitä useimmiten näistä kaupan valmiista versioista tulee ja onhan se vaan niin, että itsetehty on itsetehtyä. Tällä ohjeella tulee sellaisia “kosteita perunoita”, joten jos jotain jää yli, voipi seuraavana päivänä huoleti lämmitellä eikä tuu kuivaa.
1,5 kg kiinteitä perunoita
2 kpl yksikyntistä valkosipulia
8 dl laktoositonta kuohukermaa
merisuolaa
Kuori perunat ja laita ne kokonaisina kylmään veteen siksi aikaa, että saat kaikki perunat kuorittua.
Viipaloi perunoita uunivuuan pohjalle siten että pohja peittyy. Ripottele pinnalle suolaa ja murskaa valkosipulia reilusti.
Viipaloi taas perunoita ja sitten suolaa ja murskattua valkosipulia. Toista kunnes uunivuoka on lähes täynnä (jätä reilut 2 cm kiehumavaraa).
Lisää kuohukermaa niin paljon että perunat lähes peittyvät.
Paista 200 asteessa n. tunti tai kunnes perunat kypsiä (kun haarukka menee perunoitten läpi – tilanne hyvä)
Jos vaan maltat, anna perunoiden tasaantua hetko vuuassaan (n. 15 min.) ja nauti lihan, kanan tai kalan kanssa. Tai ihan vaan sellaisenaan.
#valkosipuli #kermaperunat #lisuke #lisukelihalle #hyvääsellaisenaan