Mun on tehnyt jo pidemmän aikaa mieli (joidenkin kouluajan kauhua) mantelikalaa. Muistan sen olleen yhden kouluruokaherkuistani, joten reippaasti piti testata onko se nyt niin hyvää vai kultaako aika muistot. 😉 Ja kyllä mä edelleenkin tykkäsin ja paljon. Lisukkeeksi perunaa ja baby-porkkanoita.
800 g pakasteseitä
sitruunamehua
pari rouhaisua merisuolaa
1 prk (120 g) laktoositonta smetanaa
200 g laktoostitonta ranskankermaa
4 rkl gluteenitonta (tai tavallista) korppujauhoa
100 g mantelilastuja (2 x 50 g)
suolaa ja/tai esim. kalamaustetta
1 dl kuohukermaa
Laita jäiset seipalat laakeaan vuokaan. Purista palojen päälle vähän sitruunaa ja rouhi päälle vähän suolaa.
Folio vuoan päälle ja uuniin 200 asteeseen n. 25 – 30 minuutiksi (niin pitkään, että seissä oleva neste alkaa irtoamaan).
Kaada kertynyt neste pois.
Sekoita keskenään smetana ja ranskankerma. Lisää korppujauhot (mä käytin Risettin gluteenittomia), sekoita ja anna turvota hetken aikaa. Notkista sitruunamehulla ja lisää mantelilastut ja sekoita.
Purista sitruunamehua seipalojen päälle, rouhi myös suolaa hieman pinnalle. Lusikoi manteliseos palojen päälle tasaisesti.
Ripottele mantelilastuja manteliseoksen päälle ja kaada kerma vuokaan tasaisesti, ei kuitenkaan seipalojen päälle.
Vuoka uuniin ja paista n. 40 minuuttia, kunnes manteliseos on kauniin ruskeaa.
#manteli #smetana #ranskankerma #mantelilastut #sei #sitruuna #muistotkoulusta #hyvääkouluruokaa #arkiruoka #gluteeniton #laktoositon #pääruoka #helpostihyvää #almond #sourcream #cremefraiche #lemon #lactosefree #glutenfree #backtoschool #maincourse