Varmaan jokainen (tai ainakin lähes jokainen) on maistanut jossain vaiheessa elämäänsä sian-ja naudanlihasäilykettä eli nöttköttiä. 🙂 Jotkut siitä tykkää enempi, toiset sitten vähän vähempi. Mä olen joskus vuosia sitten tehnyt nöttkötistä soppaa ja muistaakseni siitä ihan tykkäsinkin (ainakin joskus olen tykännyt syödä nöttköttiä ihan sellaisenaan). Edellisellä risteilykerralla eteläiseen naapurimaahan tuli taxfreestä ostettua villisiansäilykelihaa, joten aattelin sitten tehdä siitä soppaa koskenlaskijan kera. Jos ei just nyt satu villisiansäilykettä olemaan kaapissa, niin käytä ihan ehtaa ja aitoa nöttköttiä. 😉
1 – 2 prk villisiansäilykelihaa (tai 1 prk sian- ja naudanlihasäilykettä)
n. 1 kg perunoita
n. 2 l vettä
2 pss keittovihanneksia pakasteena tai yhteensä n. 400 g tuoreita vihanneksia
1 pkt Valion Koskenlaskijaa (mä käytin viherpippuria)
(suolaa)
Kuori ja pilko perunat sopivan pieniksi palasiksi. Mitä pienemmiksi pienit, sitä nopeammin tietenkin kypsyvät, tämä kannattaa huomioida, mikäli käytät tuoreita vihanneksia eli pilko silloin myös vihannekset todella pieniksi.
Lisää kattilaan vesi ja sinne perunanpalat. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää joukkoon paloiteltu säilykeliha ja keittovihannekset. Kun soppa taas kiehuu, lisää paloiteltu koskenlaskija. Kunhan koskenlaskija on sulanut, soppa on valmista nautittavaksi. Tarkista vielä mahdollinen suolan tarve.
Tarjoile sellaisenaan tai ruisleivän kera.
#säilykeliha #nöttkött #nöttkötti #villisiansäilyke #soppa #keitto #gluteeniton #laktoositon