Allerumsin Präst 35% juusto oli laitettu halvennukseen. Meillä kovasti tykätään noista ruotsalaisista juustoista (kuten Västerbottenista), niin pakkohan se pala oli siitä ostoskoriin pudottaa. Tästä saikin mainion piirakan iltaruuaksi työpäivän jälkeen. Helposti ja nopeastikin valmistuu. Kokeile sienillä tai ilman 🙂
1 annos gluteenitonta piirakkapohjaa tai valmispiirakkapohja
450 g Allerums Präst 35% (12 månader) juustoa (tai jotain muuta maukasta juustoa)
120 g smetanaa (vähälaktoosinen tai laktoositon)
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa (vähälaktoosinen tai laktoositon)
½ – 1 pss kevätsipulia
(1 dl kuivattuja sieniä)
Raasta juusto raastimen karkeimmalla terällä. Silppua kevätsipuli. Sekoita keskenään smetana, kuohukerma ja kananmunat. Sekoita joukkoon myös juustoraaste sekä kevätsipulisilppu. Jos käytät kuivattuja sieniä, lisää ne tässä vaiheessa seokseen mukaan.
Tee piirakkapohja tai jos käytät valmista pohjaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Kaada pohjan päälle juustoraasteseos ja nosta vuoka uuniin. Paista 200 asteessa n. 45 min. – 1 tunti, kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniin värin pintaan.
Anna lämmön tasaantua hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esim. salaatin kera.
#piirakka #juustopiirakka #suolainenpiirakka #pienisuolainen #helpostihyvää #gluteeniton