Kesäloma alkaa puskemaan päälle, joten jotain helppoa, hyvää (ja mielellään semmoista ruokaa, josta ei jää kuin seuraavan päivän lounas) piti saada aikaiseksi. Olin kerran aiemmin tehnyt kebabkiusausta ja se onnistui todella hyvin. Potkua oli ja se oli muutoinkin sellainen oikein maukas kiusaus. Nyt sitten jännittämään, että saako edes jotain vähän sinnepäinkään aikaiseksi… Hyvää tuli ja potkuakin oli sopivasti. Jos jokin jäi harmittamaan, niin pintaa olisi voinut paistaa ruskeammaksi, se rapsakka pinta kun vaan on niin hyvää…
1 kg peruna-sipulisekoitusta
300 g kebablastuja (esim. Pouttu)
1 pkt Blackie valkosipulituorejuustoa (tai 100 g jotain muuta tuorejuustoa)
chiliä (kuivattu tai tuore, mä käytin molempia)
mustapippuria
cayennepippuria
(suolaa)
4 dl kermaa
(n. 100 g vahvaa juustoa)
Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta uuninkestävän vuuan pohjalle. Ripottele päälle kebablastut, (pilko chili, jos sitä käytät ja ripottele kebabien päälle), mausteet sekä tuorejuusto pieninä nokareina. Kaada loput peruna sipulisekoituksesta kebabien päälle ja sitten koko komeuden päälle kermat tasaisesti. Mikäli haluat, voi pinnalle ripotella vielä jotain vahvaa juustoa (mä en tällä kertaa sitä laittanut).
Paista 200 asteessa reilun tunnin verran eli kunnes kiusaus on saanut kauniin ruskean pinnan ja perunat ovat kypsyneet.
#kiusaus #kebab #kebablastu #kebabkiusaus #uuniruoka #helppoajahyvää #arkiruoka #gluteeniton