Lapsena en tykännyt pashasta lainkaan, mämmistä kylläkin. Ilmeisesti nämä teollisesti valmistetut nk. pashat olivat jotain sellaista, että seuraavaa maistelukertaa pashan suhteen sai odotella aika kauan. Tein tuossa muutama vuosi sitten pashaa ensimmäistä kertaa itse ja sehän oli hyvää! Tässäpä raikkaan pashan ohje, tästä määrästä tätä pääsiäisen herkkua tulee kaksi kahvisuppilollista.
75 g vähälaktoosista tai laktoositonta voita
1 dl sokeria
2 dl vähälaktoosista tai laktoositonta kuohukermaa
1 kananmunan keltuainen
200 g laktoositonta sitruunarahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 limen mehu
½ dl sitruuna- tai appelsiinimarmeladia
½ dl mantelirouhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää voi sokeriseoksen joukkoon kermavaahto, keltuainen, rahka sekä limen mehu ja limen raastettu kuori sekä marmeladi ja mantelirouhe. Sekoita huolellisesti.
Vuoraa kahvisuodattimet suodatinpaperilla ja kaada pashaseos niihin. Peitä kelmulla ja laita valumaan esim. kahvikupin päälle. Valuta pashaa yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä kumoa pasha tarjoilulautaselle ja poista suodatinpaperi. Koristele hedelmäviipaleilla, esim. persikalla.
#pasha #pääsiäinen #jälkiruoka #gluteeniton #jälkkäri #helpostihyvää