Viikonlopun kauppahallireissun jäljiltä jääkaapissa oli iso pala possun kylkeä (tästähän voi tehdä myös rapeaa possun kylkeä uunissa) ja siitähän se ajatus sitten lähti – tirripaisti. Siinä sellainen hyvin vahvasti lapsuuteen niin ruuan nimenä kuin tuoksunakin vetävä ruoka. Lapsuudenkodissa tirripaisti syötiin keitettyjen perunoiden kera, rapeaksi paistetun possun seassa oli myös paistettua sipulia. Tuhtia, erittäin täyttävää ja edullista ruokaa. Pelkän perunan ja possunkyljen syöminen ei nyt oikein innostanut, niinpä tuli tehtyä pikainventaario vihanneslaatikkoon… 🙂 Ehkä ensi kerralla teen sitten possunkyljestä vanhan kunnon “läskisoosin”. 🙂
n. 1 kg possunkylkeä (nahallista)
2 sipulia
3 porkkanaa
400 g ruusukaalia
2 punaista chilipalkoa
suolaa
musta- ja valkopippuria
Pilko possunkyljet palasiksi (ei haittaa vaikka ovat eri kokoisia), jos kyljessä on nahka jäljellä, sitä ei tarvitse poistaa. Laita palaset kylmälle paistinpannulle keskikovalle lämmölle (ei tarvitse lisätä rasvaa, sillä kyljestä irtoaa rasvaa ihan kiitettävästi) ja paista kunnes palaset ovat kauniin ruskeita ja rapsakoita.
Lisää viipaloitu sipuli, kuoritut ja pilkotut porkkanat sekä puolitetut ruusukaalit. Paista kunnes ovat kypsiä, jätä kuitenkin purupintaa. Lisää paiston loppuvaiheessa vielä pilkotut chilit. Mausta suolalla ja musta- ja valkopippurilla.
Syö sellaisenaan, leivän tai perunan kera.
#possunkylki #porsaankylki #tirripaisti #tuhtiaruokaa #rapsakkaliha #eikevyeenruokavalioon