Tässäpä sellainen ruoka, joka esivalmisteluvaiheessa aiheuttaa naurunpuuskia (ei ole tölkin tunkeminen broiskun hanuriin kovin helppoa) . 😀 Teimme tätä mieheni kanssa ensimmäisen kerran hiiligrillissä, se ei ehkä ole se paras tapa tehdä tätä (broiskun persuksen puolikas meinasi ihan tosissaan palaa), mutta hyvää tuli tästäkin!
kokonainen raaka broileri
tölkki tummaa olutta tai omenasiideriä, puoliksi juotuna
grillaus- tai broilerimaustetta, sipulinlohko, murskattua valkosipulinkynsiää, kuivattua rosmariinia
Mausta broileri ronskisti pinnalta ja sisältä grillaus- tai broilerimausteella ja ripottele pinnalle kuivattua rosmariinia / paahdettua valkosipulimaustetta.
Ota 0,3 l tölkki siideriä/olutta (tai molempia – toisen voit juoda tyhjäksi asti 😉 ), juo puolet nesteestä. Laita tölkkiin, josta on poistettu kansi, sipulinlohko ja murskattuja valkosipulin kynsiä.
Aseta tölkki kanan sisään siten, että kana pysyy pystyssä grillissä.
Pidä kanaa grillissä keskilämmöllä (tai siinä lämmössä kun hiiligrilli on). Grillin kansi suljettuna broisku valmistuu noin 1.5 tunnissa. Broiskua voi välillä sivellä vaikka grillausnesteellä.
Lisukkeena voipi tarjota vaikka salaattia. 🙂
#broileri #kokonainenbroileri #tölkki #siideri #grilliruoka #grilli #kesä #voitehdämyösuunissa #tölkkihanurissa