Meillä ei pahemmin enää ns. perinteisiä broiskunkoipia tehdä vaan tehdään näitä rapsakoita versioita. 🙂 Alkuperäinen ohje on maku.fi -sivustolta, tätä olen sitten meijän makuun tuunannut.
6 kpl:tta broilerin koipi-reisiä
2 dl laktoositonta tai vähälaktoosista piimää (paras rasvallinen piimä, ei kirnupiimää, on liian juoksevaa)
valmista suolatonta broilerimaustetta ja/tai
currya
kurkumaa
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
chiliä
1/2 tl hienoa merisuolaa
n. 3 dl esim. Nestlen gluteenittomia corn flakes -hiutaleita (voit käyttää myös tavallisia, mutta ei ole sitten GL)
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Mittaa piimä syvälle lautaselle. Murenna, esim. pussissa maissihiutaleet ja sekoita joukkoon mausteet. Kaada seos toiselle syvälle lautaselle.
Kasta yksitellen broilerin koipireisien nahkapuoli (yläpuoli) piimään ja anna ylimääräisen piimän valua pois. “Paina” nahkapuoli mauste-maissihiutaleseokseen ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Kypsennä uunissa reilu tunti (kunnes kana on läpikypsää). Koivet ovat varmasti kypsiä, jos liha irtoaa helposti luista.Tarjoile riisin, kasvisten tai salaatin kera.
#broileri #broilerinkoipi #koipireisi #maissihiutale #cornflakes #kuorrutettukoipi #piimä #vähälaktoosinen #gluteeniton #helpostihyvää #hiutalekuorrutus #rapeakuori #rapeanahka #pääruoka #uuniruoka #arkiruoka #milloinvaanruoka #edullinenruoka