Valkojuurisosekeitto
Ollaan nyt muutaman kerran käyty Tampereen uutta FoodMarketia ihmettelemässä. Tykkään kaupan avaruudesta ja hedelmä-, vihannes- ja juurestiskien monipuolisuudesta. Tällä kertaa vihannestiskiltä osui silmiin valkojuuri, jota en ollutkaan aiemmin testaillut. Pikainen googlaus siinä hyllyn edessä tästä juureksesta, jahas, sosekeittoihin hyvä. Ei muuta kuin pari pussia kärryyn ja menoksi. Valkojuurikeitto oli todella hyvää, aivoissa aiheutti vain pientä hämmennystä se, että vaalea soppa maistui aivan punajuurelta. ? Tämä käy erinomaisesti niin alku- kuin pääruuaksikin.
2 pss (n. 1 kg) valkojuurta
n. 600 g jauhoista perunaa
4 banaanisalottisipulia
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 ½ – 2 limen mehu
2 dl laktoositonta ruokakermaa
2 dl laktoositonta kuohukermaa
2 tl suolaa
n. ½ tl jauhettua valkopippuria
Kuori ja paloittele valkojuuret ja perunat sekä sipulit.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää kasvisliemikuutio sekä valkojuuret, perunat ja sipulit. Keitä kunnes ovat pehmeitä.
Soseuta ja purista joukkoon limen mehut. Lisää kermat ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla, maista, lisää tarvittaessa suolaa ja limen mehua.
Herkuttele sellaisenaan hyvän leivän kanssa tai lisää joukkoon basilikaa (tai kirjolohen mätiä, kuten mun mies keittoa söi ?).
#valkojuuri #sosekeitto #peruna #banaanisalottisipuli #salottisipuli #lime #alkuruoka #pääruoka #kasvisruoka #laktoovovege #helpostihyvää #potato #soup #shallot #easytocook #vegetablefood