Blinejä varten halusin ehdottomasti katkarapusalaattia. Ollaan yleensä ostettu sitä valmiina, mutta nyt kun sit ei ollut tarjolla, niin piti ihan itte tehdä. 🙂
Ensi kerralla jätän kyllä paprikan pois (oli vähän turhan hallitseva maussa) ja laitan etikkakurkkua tilalle (luulen sen passaavan oikein hyvin) ja toinen muutos minkä aion tehdä, on se että lisään yhden taikka kaksi keitettyä kananmunaa, jolloin salaatti ei ole ihan niin juoksevaa. Muutoin maku oli oikein hyvä ja tämä käy varmasti hyvin myös uuniperunan täytteeksi.
180 g katkarapuja
2 prk (240 g) smetanaa
1 pieni sipuli
puolikkaasta paprikasta puolet
0,5 rkl sinappia
muutama rouhaisu suolaa
1 – 2 rkl limemehua
Sulata katkaravut pussin ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Leikkaa myös paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia. Tarjoile sellaisenaan tai blinien tai uuniperunan täytteenä.
#katkarapu #katkarapusalaatti #smetana #blinit #uuniperuna