Olinpas muutaman kerran lukenut facesta, kuinka joku kertoi tehneensä ragua ja kuinka hyvää se oli. Pakkohan sitä oli mennä netin ihmeelliseen maailmaan katsomaan, että mistä ruuasta on oikein kysymys. Reseptejä näytti olevan ihan yhtä paljon kuin tekijöitä, mulla kun oli jauhelihaa jääkaapissa, niin päätinpä sitten tehdä omantyyliseni jauheliharagun (joku italialainen varmaan mun ohjeesta sanoisi, ettei se ole ragua nähnytkään, mutta tää on mun näkemys 😀 )! Jos on hirmuinen nälkä, niin ei kannata alkaa arkena vääntämään, menee kuitenkin hetki ennen kuin on valmista. Mutta kannattaa odottaa…
400 g hepan paistijauhelihaa (nauta-sika käy myös)
1 porkkana
1 sipuli
4 kynttä valkosipulia
1 pkt pekonia
1 dl punaviiniä
5 dl vettä + lihaliemikuutio
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
mustapippuria
1 dl kermaa tai maitoa (ei pakollinen, mutta pehmentää ihanasti makua)
voi-oliiviöljyseosta
½ tl suolaa
Kuori ja pilko porkkana ja sipulit. Silppua pekoni.
Laita kattilaan nokare voita sekä reilun ruokalusikallisen verran oliiviöljyä. Lisää pekonisilppu ja kun pekoni on saanut vähän väriä, lisää porkkanan palat sekä pilkotut sipulit. Kuullottele hetken aikaa.
Lisää seoksen päälle jauheliha ja ruskista se. Lisää tomaattimurska, suunnilleen puolet vedestä + lihaliemikuutio sekä punaviini.
Laita kattilaan kansi päälle ja anna hautua matalalla lämmöllä välillä vähintään 1,5 tuntia. Sekoita välillä ja tarkista samalla nesteen määrä. Jos näyttää kovin kuivalta, lisää vettä.
Kun ragu alkaa olemaan valmista, lisää joukkoon kerma tai maito, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa pastan kanssa.
#jauheliha #ragu #hevosenjauheliha #gluteeniton #vähälaktoosinen / laktoositon