Meijän perheessä kun peruna on lähinnä keittoihin kuuluva lisuke eli sitä ei ns. sellaisenaan kovin usein syödä, niin välillä on kiva tehdä uuniperunoita. Pese perunat huolellisesti, niin voit syödä ne kuorineen päivineen (kuoressahan ne kaikki vitamiinitkin on 😉 ). Tässä kaksi pikkasen erilaista ohjetta uuniperunoitten valmistamiseksi. Uunipotut on hyviä sellaisenaan tai lisukkeena esim. nyhtöpossulle. Meillä potut oli grillatun karitsan paahtopaistin lisukkeena ja kyllähän ne oikein hyvältä maistui.
Uuniperunat suolapedillä
1 – 2 suunnilleen saman kokoista perunaa syöjää kohden (esim. Rosamunda)
merisuolaa
Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Pistele perunoiden pintaan reikiä esim. hammastikun avulla.
Laita uunin kestävän vuuan pohjalle merisuolaa (siten että uunivuuan pohja peittyy kunnolla) ja laita sitten perunat suolan päälle.
Paista 200 asteessa perunoiden koosta riippuen n. tunti. Kokeile perunoiden kypsyyttä esim. hammastikulla, jos tikku uppoaa helposti perunaan, pottu on kypsä.
Uuniperunat foliossa
1 – 2 suunnilleen saman kokoista perunaa syöjää kohden (esim. Siikli tai Rosamunda)
merisuolaa
Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Pistele perunoiden pintaan muutama reikä esim. hammastikun avulla.
Kääri perunat folioon ja laita ne joko suoraan uuniritilän päälle tai uunin kestävään vuokaan.
Paista 200 asteessa perunoiden koosta riippuen n. tunti. Kokeile perunoiden kypsyyttä esim. hammastikulla, jos tikku uppoaa helposti perunaan, pottu on kypsä.
Tarjoa uuniperunat lisukkeena tai sellaisenaan vaikka katkarapusalaatin tai tsatsikin kera.
#uuniperuna #uunnipottu #merisuola #folio #uuniruoka #lisuke #jauhoinenperuna #peruna #pottu #gluteeniton #laktoositon