Näin aikuisiällä sitä on jotenkin koko akka ”happamoitunut” siten, että makeat leivonnaiset ei oikein maistu. Banaanin ystävä en ole ollut koskaan, mutta LU Bastognen keksit oli lapsuusaikana sellaista luksusherkkua normaalien mariekeksien joukossa. Bannofee pie:sta olin kuullut ”jostain” ja vaikka ohjeessa banaania onkin, aattelin että tän täytyy olla hyvää, kun sentään Bastognen keksejä on piirakan pohjaan laitettu ja pekaanipähkinöitä löytyy reseptistä myös. Mietin myös, ettei tää nyt makeaa ole, kun ei kermavaahtoonkaan tule paljoa sokeria. Voi sentään miten väärässä olinkaan… 😀 Jos siis olet perso makealle ja tykkäät banaanista, tämä on täydellinen resepti juuri Sinulle!
Tämä resepti on suoraan Valion sivuilta.
ps. Pekaanipähkinät oli hyviä.
pps. Ehkä tätä pitää kokeilla jollain muilla kekseillä ja vähän happamammilla marjoilla.
Pohja
175 g keksejä, esim. Bastogne
½ dl pekaanipähkinöitä
85 g Valio voita
Toffee
75 g Valio voita
1 ½ dl fariinisokeria
3,3 dl Valio kuohukermaa
½ tl suolaa
Päälle
1 rkl tomusokeria
1 dl pekaanipähkinöitä
2-3 banaania
3,3 dl Valio kuohukermaa
½ tl pikakahvijauhetta
Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon.
Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 10 – 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuivalla, kuumalla paistinpannulla, kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden pinnalle. Nosta sivuun odottamaan.
Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.
#bannofee #pie #piirakka #banaani #pekaanipähkinät #keksipohja #Bastogne #makeaamahantäydeltä