Tehtiin lampaanpaistia viikonloppuna ja kun sitä jäi sitten vähän reilumman puoleisesti yli (kahden päivän jälkeen ei enää huvittanut syödä lammasta ja lohkoperunoita), niin jotainhan se oli keksittävä. 🙂
Jääkaapista löytyi pekonipaketti, vajaa sinihomejuustopaketti ja kolmen sipulin kermaa, joten ei muuta kuin piirakkaa vääntämään…
1 annos Gluteenitonta piirakkapohjaa
n. 300 – 400 g kypsää lampaan lihaa (meillä se oli paistia)
1 pkt pekonia
1/2 pkt sinihomejuustoa
1 pieni sipuli
5 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
1 prk (2,5 dl) Valion kolme sipulia ruokakermaa
Pilko pekoni pieneksi suikaleiksi ja laita se paistinpannulle ruskistumaan. Kuori ja silppua sipuli,
kuullota se pekonin kanssa. Pilko lampaanliha n. sentin kokoisiksi paloiksi.
Painele piirakkapohja piirasvuuan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele lampaanliha piirakkavuuan pohjalle ja hieman jäähtynyt pekoni-sipuliseos lampaanlihan päälle. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne valkosipulinpuristimella piirakkaan. Murenna sinihomejuusto seoksen päälle.
Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään ja kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoile juoksevan hunajan kanssa. 🙂
#lammas-pekonipiirakka #lammas #pekoni #piirakka #suolainenpiirakka #gluteeniton