Elämäni ensimmäinen ”home made” pannacotta. Mies tykkäsi kovasti, mun mielestä oli turhan jämäkkää ja makeaa, joten seuraavalla kerralla lisään vähän kermaa (kokeilen laittaa 6 dl) ja vähennän sokeria (3 rkl riittänee). Ja ehkä sekin auttaisi, jos pinnalle laittaisi tuoreita marjoja (mustikoita tms.)
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Kaada kuohukerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan ja lisää myös tangon puolikkaat sekä sokeri. Keitä n. 15 minuuttia koko ajan sekoitellen.
Ota kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kermaan, sekoita. Jaa pannacotta kuumaa ja kylmää kestäviin tarjoiluastioihin. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.
#pientämakeaa #kuohukerma #liivate #jälkiruoka