Piirasta teki mieli ja kun ei nyt ihan perinteinen kinkkupiirakka innostanut, niin kokeiluun tuli salamipiirakka (tosi omaperäistä 😉 ). Tästä ei tullut ollenkaan raskas eikä suolainen vaan oikein hyvä! Passaa tehdä uudemmankin kerran.
1 annos Gluteeniton piirakkapohja
1 pss Snellmannin salamisuikaleita
1 palko punainen chili
1 pss tuoretta babypinaattia
5 – 6 kirsikkatomaattia
1/2 pkt Rainbow sinihomejuustoa
1 pss (175 g) Rainbow Mozzarella raastetta
1 prk (2,5 dl) Valion kolme juustoa -kermaa
2 kananmunaa
4 rkl pinjansiemeniä
Valmista gluteeniton piirakkapohja ja painele se piirakkavuuan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele salamisuikaleet piirakkapohjan päälle ja murenna myös puolet puolikkaasta sinihomejuustosta.
Leikkaa chili siivuiksi (siemeniä ei tarvitse poistaa) ja ripottele salamin ja homejuuston päälle. Lisää reilu puolet pinaatista.
Sekoita keskenään kerma, kananmunat ja juustoraaste. Kaada seos täytteen päälle. Lisää loput pinaatit, halkaise tomaatit ja asettele niitä pinaatin päälle. Murenna loput sinihomejuustosta pinaatin ja tomaattipuolikkaiden päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Salaattia kylkeen ja ääntä kohti. 🙂
#salami #salamipiirakka #piirakka #suolainenpiirakka #gluteeniton