Helsingin Sanomissa oli juttu, jossa kerrottiin raparperin olevan Iranissa suosittu vihannes ja sitä käytetään lihapadoissa. Me ollaan totuttu syömään raparperia yleensä jollain tavalla sokerilla höystettynä (piirakat, kakut, kiisselit jne.). Raparperin käyttö suolaisessa ruuassa kuulosti juurikin niin oudolta, että sitähän oli pakko päästä koklaamaan. Olin yllättynyt miten hyvää pata oli! Hieman kirpsakkaa, mutta maukasta! Me syötiin tätä jasmiiniriisin kera ja mies kokeili ruokaa myös hunajan kanssa. Totesi sen olevan hyvää niinkin. Kohtahan on raparperin sesonkiaika, joten ei muuta kuin koklaamaan raparperia suolaiseen ruokaan! Mää ihan pikkasen muuttelin alkuperäistä reseptiä… 😉
n. 500 g raparperia
2 isoa sipulia (n. 400 g)
400 g jauhelihaa
öljyä
6 dl kuumaa vettä
1 nippu persiljaa
2 1/2 rkl kuivattua minttua
1 1/2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
1 tl mustapippuria (tai oman maun mukaan)
Pese raparperit ja kuori ne vetämällä kevyesti irti ohut päällimmäinen kerros. Leikkaa varret noin sentin kokoisiksi paloiksi. (Mulla oli pakasteessa valmiiksi pilkottua raparperia, joten käytin sitä).
Kuori ja hienonna sipuli. Laita pataan hieman öljyä ja ruskista siinä sipulisilppu sekä jauheliha.
Silppua persilja. Lisää pataan kuivattu minttu ja silputtu persilja. Anna paistua n. 5 minuuttia.
Lisää pataan kuuma vesi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää pataan raparperi ja keitä miedolla lämmöllä vielä 15 minuuttia. Tarjoa riisin kera.
#raparperi #jauheliha #raparperipata #suolainenruoka #pataruoka #pääruoka #laktoositon #maidoton #gluteeniton
2 kommenttia. Leave new
Kiva, kun löysin sivusi.
Ihania reseptejä kokeiltavaksi, kiitos 🤗
Kiitos kommentistasi ja sivuni tykkäämisestä! 😊 Mukavia hetkiä reseptien parissa!