Tässäpä helppo ja hyvä gluteenittoman focaccian ohje, joka sopii hyvin esim. porkkana-inkiväärisosekeiton kaveriksi tai sellaisenaan nautittavaksi vaikka teen tai kaffen kera. Alkuperäinen ohje löytyy soppa365.fi –sivulta.
½ l vettä
½ palaa tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
n. 6 dl gluteenittomia jauhoja
Pinnalle:
halkaistuja kirsikkatomaatteja
kuivattua rosmariinia
rouhittua merisuolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna seistä hetken.
Lisää oliiviöljy, suola ja jauhot pikkuhiljaa lisäillen. Vaivaa taikinaa voimakkaasti.
Taputtele taikina öljytyin käsin leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota reilu puoli tuntia.
Kun taikina on kohonnut, laita taikinan pintaan halkaistuja kirsikkatomaatteja, ripottele rosmariinia ja rouhi vähän merisuolaa.
Paista focacciaa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
#focaccia #pikkusuolainen #gluteeniton #pientähyvää #leipä