Alkuviikko oli mennyt syödessä viikonlopusta jääneitä ruokia, joten nyt teki mieli ihan ”uutta ruokaa”. Siinäpä se ongelma taas sitten olikin, kun ei oikein tiennyt mitä ruokaa sitä tekisi mieli. Muistin, että meillä oli jääkaapissa avattu juustoraastepussi, joten siitähän olisi sitten järkevää lähteä rakentelemaan sitä kuuluisaa ”jotakin”. Aikani googleteltuani silmiini osui resepti maku.fi –sivulta ja kun me ei kukkakaalia kauheasti ruuanlaitossa käytetä, niin pakkohan reseptiä oli testata. 🙂 Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty vehnäjauhoa, en nähnyt sen käyttämisessä mitään järkeä, joten jauhoja ei reseptissä ole käytetty. Käy siis mainiosti gluteenittomaan ruokavalioon. 🙂 Ja käyttämällä laktoosittomia tuotteita, saat ruuasta helposti myös laktoosittomaan ruokavalioon sopivan herkun.
400 g maustamattomia kanafileitä
oliiviöljyä
voita
n. 400 g myskikurpitsaa
n. 300 g purjoa
4 dl laktoositonta kermaa
300 g juustoraastetta
100 g sinihomejuustoa
n. 800 g kukkakaalia
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa kanafileet isoiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja voi. Paista kananpaloihin pannulla kullanruskea pinta.
Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Silppua purjo. Lisää kurpitsa ja purjo pannulle kanan kanssa. Paista välillä käännellen noin viitisen minuuttia.
Kaada pannulle kerma. Sekoita mukaan puolet juustoraasteesta ja murusteltu sinihomejuusto. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaavi seos uunivuokaan.
Leikkaa kukkakaalista kova kanta. Riko kaali muutamaan osaan ja viipaloi reiluiksi siivuiksi. Lado kukkakaaliviipaleet kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.
#kanafile #myskikurpitsa #kukkakaali #kukkakaalivuoka #uuniruoka #helppoajahyvää #juusto #kerma #gluteeniton