Sain työkaverilta luvan käydä ”omenavarkaisilla” ja sen reissun pohjalta tuli tehtyä omena-raparperichutneya. Omenoita oli sen verran reilusti, että jotain muutakin sai tehtyä. Oon joskus kauan aikaa sitten tehnyt omenapaistosta ja aattelin, että joskos sitä nyt rohkenisi kokeilla. Paistos oli mukavan makeaa ja kaurakuorrutus ihanan rapeaa. Meillä paistoksen kanssa oli gluteenitonta Aino Wanhan Ajan Vanilja&Mansikka -jäätelöä sekä laktoositonta vaniljajäätelöä.
n. 1,5 l omenoita paloiteltuna
150 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja paloittele omenat. Laita omenapalat uunin kestävään vuokaan. Sulata voi mikrossa (tai kattilassa). Sekoita voin joukkoon sokerit, kaneli ja kaurahiutaleet. Lusikoi kauraseos omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. tunnin verran kunnes omenat ovat pehmeitä ja pinnalla oleva kaura rapeaa. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
#omena #kotimainenomena #omenapaistos #kaurapaistos #rapeapinta #kaurahiutale #gluteeniton #laktoositon #jälkiruoka #jälkkäri #pienimakea #helpostivalmista