Tätä kakkua tarjottiin nelikymppisilläni ja hyvin tuntui maistuvan. 🙂 Koristeena käytettiin gluteenittomia “pahviperhosia” kukkaisteeman mukaisesti. Alkuperäinen ohje on Kotilieden sivuilta.
Kakkupohja
75 g laktoositonta tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 dl vaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitoa
Kakkuvuokaan
laktoositonta voita
gluteenittomia korppujauhoja
Väliin
noin 2 ½ dl aprikoosihilloa
Täyte
3 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa laktoositonta suklaakermaa (Valio)
1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Kuorrutus
1 dl laktoositonta kuohukermaa
150 g laktoositonta tummaa suklaata
1 tl laktoositonta voita
Pinnalle
laktoositonta tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele irtopohjavuoka (halk. 22-24 cm) ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä.
3. Nosta kakku ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.
4. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Valuta liivateliemi rahkaan ja nostele joukkoon lopuksi suklaakermavaahto.
5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja uudelleen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja makeutetulla maidolla. Levitä pohjalle hieman aprikoosihilloa. Levitä päälle puolet rahkakermahyytelöstä.
6. Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta maidolla suklaalla ja levitä päälle puolet lopusta aprikoosihillosta. Levitä päälle loppu rahka-kermahyytelö.
7. Aseta pinnalle viimeinen kakkulevy. Kostuta maidolla ja levitä päälle loput hillosta. Peitä kakku huolellisesti ja nosta tekeytymään jääkaappiin ja anna olla yön yli.
8. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta syrjään. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon nokare voita. Irrota kakku vuoasta ja nosta varoen tarjoiluvadille. Valuta suklaakuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jäähtyä. Vuole pinnalle koristeeksi suklaalastuja.
#suklaa #täytekakku #aprikoosihillo #kuohukerma #rahka #vähänniinkusacherkakku