Rakas ystäväni tuli meille kylään ja koska hänellä oli ollut synttärit edellisenä päivänä, niin pitihän sitä kakkua ruuan päälle tarjota. Meikäläinenkin, joka ei pahemmin ns. makeista kakuista välitä, tykästyi tähän kakkuseen sen raikkauden takia. Kaikista parasta tää olisi varmasti kotimaisilla tuoreilla mansikoilla, mutta jostain syystä maaliskuun loppupuolella sellaisia ei ollut vielä tarjolla.
Päivitetty 18.6.2016: Alkuperäinen ohje on Kotilieden sivuilla, mutta päivitin reseptin sen mukaiseksi kun tätä itse tein, kaikkia aineksia kun ei enää löydy kaupoista ja nyt sain laitettua niitä kotimaisia mansikoitakin! Nam!
150 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia (suklaa)keksejä 50 g voisulaan.
1 dl mansikoita
Mansikkakerros
10 liivatelehteä
600 g makeaa mansikkarahkaa
n. 4 dl mansikoita
limen mehu
2 dl kuohukermaa
pieni tilkka kiehuvaa vettä
Vaalea kerros
6 liivatelehteä
400 g sitruuna-limerahkaa
0.5 dl tomusokeria
2 dl kermaa
pieni tilkka kiehuvaa vettä
Pinnalle
5 dl mansikoita
Pyöräytä keksit jauheeksi esim. sauvasekoittimella ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan mansikkakerroksen valmistumista.
Valmista mansikkakerroksen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja pilko osa peratuista mansikoista ja soseuta loput. Sekoita mansikkasurvos, limen mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivate rahkaan. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan kun teet seuraavan kerroksen.
Valmista vaalea kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, sulata ne pieneen tilkkaan vettä ja sekoita seos rahkaan. Kaada vuokaan mansikkakerroksen päälle. Hyydytä ainakin neljä tuntia, mieluummin vaikka seuraavaan päivään.
Mulla oli vähän liian pieni vuoka ja vain noin puolet täytteestä mahtui vuokaan. Mutta eipä hätiä mitiä, loppuosasta tein laseihin pikkuannokset ja laitoin pilkottuja mansikoita päälle ja hyvin menee pikkujälkkärinä! 🙂
#rahka #täytekakku #kakku #mansikka #einiinmakeaa #gluteeniton #kakkujuhliin #kesäinenkakku #juhannus #jälkiruoka #rahkakakku