Lauantait on meijän perheessä sellaisia, jolloin tehdään jotain vähän ”hienompaa” murkinaa tai ns. slowfoodia. Sunnuntait on sitten mitä parhaimpia päiviä pizzan tai muun ehkä ns. roskaruuan vääntämiseen. Tällä kertaa tehtiin parit erilaiset pizzat, ensimmäisestä versiosta (Jauheliha-tonnikala-pepperonipizza), joka tehtiin ihan pellille ei ehtinyt ees kuvaa ottamaan… 😉 Jauhelihapizza tehtiin tällä kertaa ns. pizzakivellä. Tykätään siitä, että näissä home made –pizzoissa on aina kunnolla täytettä… Ja valkosipulia sitten ihan raakana puristettuna päälle tai voi sen laittaa uuniin paistumaan tai sitten sen voi jättää poiskin.
1 annos gluteenitonta pizzapohjaa
n. 600 g jauhelihaa
½ pkt pekonia
1 prk Mutti tomaattimurskaa
mausteita; esim. jauhelihamauste, valkopippuri, valkosipuli, chili jne.
pepperonimakkarasiivuja
½ pkt Pirkka sinihomejuustoa (eli n. 60 g)
½ prk ananasrenkaita
1 pss (175 g) emmental-juustoraastetta
Valmista pizzapohja ja painele se oliiviöljyllä sivellyn (mikäli pizzakivi tätä vaatii) pizzakiven päälle.
Paista jauheliha pekonin kanssa. Lisää kypsyneeseen jauhelihaseokseen tomaattimurska ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia (sen verran että nesteet vähän häviää). Lisää jauheliha-tomaattiseos pizzapohjan päälle, laita päälle pepperonimakkarasiivuja, paloitellut ananasviipaleet ja murusteltu sinihomejuusto. Koko komeuden päälle juustoraaste ja uuniin 225 asteeseen (katso, että pizzakivi kestää korkeita lämpöjä) noin puoleksi tunniksi.
#jauhelihapizza #pizza #tomaattimurska #jauhelihaajavähänmuutakin