Työpäivän jälkeen ei välttämättä tee kauheasti mieli odotella ruuan valmistumista, kun vatsa huutaa tyhjyyttään. Jos siskonmakkarasta tykkäät, niin tässäpä nopsakkaan ja herkullisen keiton ohje. Perunat ehtii juuri kuorimaan, kun odottelee veden kiehumista ja oikaisemalla noiden juureksien kanssa (eli käyttää pakastejuureksia tuoreiden sijaan), tämä soppa on valmista alle 30 minuutissa. Jos haluat vain juuston makua keittoon, pippurisen maun sijaan, käytä tavallista Koskenlaskijaa.
1 kg perunaa
n. 2 l vettä
2 pss (á 180 g) suikalejuureksia pakasteesta
1 pkt (500 g) siskonmakkaraa (mä käytin Wursti)
1 pkt Valion Koskenlaskija viherpippurituorejuustoa
2 kasvisliemikuutiota (tarkista ettei kuutio sisällä viljaa, jos tarjoat ruuan keliaakikolle)
(cayennepippuria)
(chilirouhetta)
Laita vesi kiehumaan kattilaan. Kuori ja pilko perunat. Kun vesi kiehuu, lisää pilkotut perunanpalat veteen. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä (perunoiden koosta riippuen 5 – 10 minuuttia). Lisää suikalejuurekset ja kasvisliemikuutiot, kiehauta. Jos nesteen määrä näyttää vähäiseltä, lisää tässä vaiheessa vähän vettä ja kiehauta. Purista siskonmakkarat pieninä palloina suolesta kiehuvaan veteen. Keitä n. 5 minuuttia. Pilko Koskenlaskija paloiksi ja lisää kuumaan keittoon. Sekoita, kunnes juustopalat on sulaneet keiton joukkoon. (Jos haluat lisäpotkua, lisää keittoon cayennepippuria ja chilirouhetta maun mukaan). Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!
#siskonmakkara #keitto #soppa #keittoruoka #sopparuoka #juustoinenkeitto #koskenlaskijajuusto #viherpippurijuusto #pääruoka #mausteet #mausteinenkeitto #laktoositon #gluteeniton