Oltiin menossa sukulaisten luo viettämään viikonloppua ja suunnitelmissa oli tehdä mixed-grill -tyyppinen grillaussetti, jossa tarjolla olisi lampaanjauhelihapihvejä, hirvenlihamakkaraa sekä poron paahtopaistia. Olin ajatellut, että poro grillattaisiin ihan sellaisenaan, mutta eipäs sitten tehtykään niin. 🙂 Ykkösen aamu-tv:ssä nimittäin mainostettiin, että Samin grillissä valmistetaan poroa. Kun näin mimmoisesta herkusta oli kyse, niin pakkohan sitä kokeilla! Poron lihan tilalle käy varmasti myös naudan tai hevosen ulko- tai sisäfilee.
(5 tikkua, 10 kääröä)
n. 600 g poron paistia (meillä oli paahtopaistia)
1 kesäkurpitsa
suolaa
tuoretta timjamia
varrastikkuja (puisia tai metallisia)
Aloita ”itkettämällä” kesäkurpitsa. Leikkaa kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuita siivuja ja ripottele siivujen pinnalle hieman suolaa. Anna itkettyä pari minuuttia.
Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne nyt likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Leikkaa poron paisti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, mausta suolalla. Laita leikkuulaudalle kesäkurpitsan siivu, laita siivun päälle 3 – 4 poronsiivua ja lihan päälle tuoretta timjamia. Kääri suhteellisen tiukalle rullalle ja pujota varrastikkuihin (2 kääröä/tikku).
Grillaa suhteellisen kovalla lämmöllä n. 3 – 4 minuuttia per puoli. Koska kyseessä on poron liha, se saa jäädä punaiseksi. Jos punaiseksi jäävä liha kovasti ahdistaa, niin paista sitten vähän kypsemmäksi. ;)?
Herkuttele grillattujen perunoiden kanssa tai kuten me tehtiin eli kera vihreän salaatin ja makaronisalaatin, josta tällä kertaa jätettiin tällä kertaa kinkku pois.
#poro #poronpaisti #poronliha #kesäkurpitsa #lapinherkku #grillaus #hirmuisenherkullista #pääruoka #laktoositon #gluteeniton #lessismore