Käytiin kauppahallissa ihmettelemässä kuluvan vuoden kahden viimeisen päivän ruokia. Silmiini osui Laatulihan tiskillä tuoreet ankan koivet. Kun en ankankoipia ole ennen valmistanut, niin pakkohan niitä oli ostaa, että pääsee taas koklaamaan. 😉 Päätin valmistaa koivet ihan hissukseen suht’ alhaisella lämmöllä ja ihan vähillä mausteilla, jotta ankanlihan maku ei peity. Lisukkeena oli ankanrasvassa paistettuja perunoita ja ruusukaalia. Hyvää tuli!
4-5 kpl:tta tuoreita ankan koipia
hienoa merisuolaa
muutama timjamin oksa
Ota ankankoivet huoneenlämpöön n. tuntia ennen paistamista. Suolaa koipien pinnat kevyesti.
Laita paistinpannu levylle, levy päälle ja pari koipea nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Paista kunnes koipien pinta on kauniin ruskea ja käännä lihapuoli hetkeksi alaspäin (n. minuutti-pari). Paista loputkin koivet samalla tavoin.
Nosta paistetut ankankoivet uunin kestävään paistovuokaan (yritä saada kaikki koivet siten, ettei ne ole päällekkäin -> kypsyvät omassa rasvassa tasaisemmin). Riivi muutamasta timjaminoksasta lehtiä koipien päälle. Laita folio (tai kansi) vuuan päälle ja nosta vuoka 150 asteiseen uuniin ja paista n. 1 1/2 tuntia. Ota tämän jälkeen folio (tai kansi) pois vuuan päältä, nosta lämpötila uunissa 175 asteeseen ja paista koipia vielä n. tunnin verran. Tarjoa kasvisten, raakapaistettujen perunoiden tai risoton kera.
#ankka #ankankoipi #uuniruoka #laktoositon #maidoton #gluteeniton #linturuoka #pääruoka #slowfood