Tässä taas hyvä alkupala, huikopala grillatessa tai miksei myös grillatun ruuan lisuke. Tulisuutta on helppo säädellä chilin vahvuuden mukaan. Helppoa ja hyvää, mikäpä ei olisi, kun pekonia, valkosipulia ja chiliä yhdistellään… 😉
1 pkt pekonia
100 g valkosipulituorejuustoa tai esim. kreikkalainen valkosipuli (tai oman maun mukaan)
1/2 – 1 pss parmesan juustoraastetta
5 – 10 kpl chilipalkoja (chilin koosta riippuen)
Halkaise chilit varovaisesti ja kaavi siemenet pois (jätä kanta). Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja parmesanjuusto keskenään (laita juustoa niin paljon, että seos on sellaista tuhtia tahnaa). Täytä chilit sormin juustoseoksella ja pyöräytä pekoni tai pari chilin ympärille, niin että juusto ei paistaessa pääse karkaamaan ulos. Kypsennä grillissä (tai paistinpannulla) kunnes pekoni on kypsää. Chilin maku hieman pehmenee kypsennettäessä.
#chili #juustotäytetty #pekoni #juustopekonichili #alkuruoka #gluteeniton #grillattuchili #paistettuchili