Karitsan potkat sinihomejuustokastikkeessa
Viime viikonloppuna laiskotti ja halusin tehdä jotain kivaa slow foodia. Mietittiin sitten, että mitäköhän se voisi olla ja todettiin, että eipäs muuten olla hetkeen syöty karitsan potkia! Good idea, ja suunta Kauppahalliin ja Laatulihan tiskille. Heiltä potkia löytyikin (ja tulihan sitä sitten ostettua samalla “vähän” karitsan jauhelihaa ja hevosen ulkofilettäkin), joten päästiin sitten tuumasta toimeen. Bongasin Meillä Kotona -sivustolta ohjeen potkista gorgonzolakastikkeessa ja kun en ollut aiemmin tätä koklaillut, niin pakkohan sitä oli koklata. Yllättäen tein alkuperäiseen reseptiin reilusti muutoksia. ? Vähän ainesosia, mutta todella hyvää!
4 kpl karitsan (tai lampaan) potkaa
(oliivi)öljyä paistamiseen
4 banaanisalottisipulia
3 yksikyntistä valkosipulia
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 tlk (400 g) Mutti kirsikkatomaattia
n. 100 g laktoositonta sinihomejuustoa
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
Kuivaa potkien pinnat ja ruskista kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Nosta ruskistetut potkat uunin kestävään, kannelliseen vuokaan. Huuhtele pannu valkoviinillä ja kaada neste vuokaan.
Kuori ja puolita banaanisalottisipulit sekä valkosipulit ja lisää ne uunivuokaan. Kaada sekaan kirsikkatomaattipurkki. Huuhdo purkki tilkalla vettä ja kaada sekin uunivuokaan. Lisää myös loppu valkoviinistä sekä suola ja mustapippuri.
Nosta uunipata hellalle ja kiehauta. Lisää sinihomejuusto palasina sekaan ja kuumenna. Laita uunivuoka uuniin ja hauduttele potkia kannen alla n. 3 ½ – 4 tuntia, kunnes liha on mureaa.
Tarjoile esim. Duchesse- tai valkosipuliperunoiden kanssa.
#karitsa #potka #karitsanpotka #uuniruoka #slowfood #gluteeniton #laktoositon #hitaastihyvää #pataruoka #pakkaspäivä #pääsiäinen #talvi #laatuliha #lamb #shank #lambshank #winter #easter #lactosefree #glutenfree #stew