pekonia suikaleina
salottisipulia lohkoina
punasipulia
valkosipulinkynsiä
porkkanaa
vettä
punaviiniä
laakerinlehteä
kuivattua rosmariinia
suolaa
(hieman kuivattua minttua)
Lisäksi:
ruusukaalia
voita
suolaa
mustapippuria
1. Paista pannulla pekonit, niin että rasva irtoaa.Lisää joukkoon lampaan lihat, ruskista kauttaaltaan. Lisää joukkoon sipulit ja porkkanat sekä mausteet
2. Lisää joukkoon vettä ja punaviiniä niin että lihat lähes peittyvät.
3. Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä n. 4 tuntia (sekoittele välillä varovaisesti).
Lisukkeeksi paistettuja ruusukaaleja. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja puolita ne. Paistinpannulle reilusti voita ja ruskista ruusukaalit, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä siten, että kaaleihin jää vielä purutuntuma.
Ja nyt se paras osuus eli lautaselle valkosipuli(kerma)perunoita, ruusukaalia ja lammaspataa ja vauhdilla ääntä kohden.
#lammas #lampaanliha #pataruoka #slowfood