Hillo- ja chutneyn keittelypäivä. Sain työkavereilta omenoita ja raparperia sen verran reippaasti, että aattelinpas kokeilla omena-raparperichutneyta. Raparperichutney on todettu hyväksi ja sitä onkin tullut tehtyä useampaan kertaan. Tästäkin versiosta tuli oikein hyvää!
1 l pilkottua raparperia
1 l pilkottua onenaa
2 – 3 pientä (tai yksi isompi) keltasipulia
2 rkl inkivääriä silppuna (n. 4 cm pala)
2 valkosipulin kynttä
1 tl chilihiutaleita tai 1 tuore punainen chili tai 1 kuivattu chilipalko
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 dl vettä
2 kanelitankoa
½ dl omena- tai valkoviinietikkaa
1 kg Dansukkerin hillosokeria
Paloittele raparperi suhteellisen pieniksi palasiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Jos käytät tuoretta chiliä, pilko se pieneksi silpuksi.
Kuori, poista siemenkodat ja paloittele omenat.
Laita kattilaan pilkottu raparperi, vesi, sipulit, inkivääri, chili, etikka, mustapippuri, kanelitangot ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja lisää sen jälkeen pilkotut omenat. Keitä, kunnes omenat ovat lähes kypsiä. Poista kanelitangot.
Lisää sitten hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia ja laita pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä kylmässä (jääkaapissa).
Tarjoa esim. grillatun possun, kanan tai lammas- ja riistaruokien kanssa.
#omena #raparperi #kotimainenomena #gluteeniton #kasvis #laktoositon #maidoton #munaton #lisuke #chutney