Viikottainen ongelma, mitähän ihmettä sitä laittaisi ruuaksi arkena. Aikani surffailtuani silmiini osui Valion sivuilta makkara-olutrisoton ohje. Se kuulosti niin hyvältä, että kokeiluun meni, pienin muutoksin, tietenkin… 😉
1 sipuli
puolikas valkosipuli
n. 2 rkl oliiviöljyä
6 dl risottoriisiä
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
5 dl tummaa olutta (Kukkoa)
1-2 lihaliemikuutiota (chorizon suolaisuudesta riippuen)
300 g chorizomakkaraa
cayennepippuria
kuivattua chiliä
n. 1 l vettä
1 pss (150 g) Valio Juustomestarin vahvempi gouda raastetta
1 punainen chili
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori myös valkosipulin kynnet ja ota valkosipulimurskain käden ulottuville.
Kuullota hienonnettu sipuli ja riisit kattilassa ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet.
Lisää balsamietikka, anna haihtua. Lisää olut pikkuhiljaa ja keitä kohtuu kovalla lämmöllä (silleen että kiehuu) välillä sekoitellen. Lisää lihaliemikuutio(t) ja sekoita.
Leikkaa chorizo pieniksi paloiksi riisin sekaan ja ripottele maun mukaan kuivattua chiliä. Lisää kuumaa vettä pikkuhiljaa eli sitä mukaa kun neste haihtuu. Muista sekoittaa säännöllisesti.
Keitä kunnes riisi on kypsää, n. 20 min. ja lisää juustoraaste, sekoita tasaiseksi. Pilko sekaan vielä chiliä, tarkista tulisuus ja lisää tarvittaessa cayennea tai chiliä.
Sitten pikapikaa syömään ja valmistaudu polttamaan kielesi. 😉
#gluteeniton #chorizo #risotto #tummaolut #olutrisotto #laktoositon