Tätä sienipiirakkaa on aina rapujuhlissa tarjolla ja se tekee hyvin kauppaansa. Sieninä voi käyttää muitakin tuoreita sieniä, kuin kanttarelleja. Me vaan tykätään kanttarelleista eniten ja niiden saamista odotellaan myöhäiskeväällä kieli pitkänä… Jos et tykkää smetanan mausta, käytä kermaviiliä. Mun mielestä smetana sopii sienien kanssa tosi hyvin.
1 kpl omatekoinen GL piirakkapohja tai kaupan pakastealtaasta valmis suolainen piirakkapohja
Sienitäyte:
voita paistamiseen
n. 2 l kanttarelleja
1 hopea- tai makea sipuli
suolaa
valkopippuria
rosmariinia
2 prk (á 120 g) laktoositonta smetanaa
2 kananmunaa
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Mausta seos (smetana pehmentää mausteiden makua, joten mun mielestä seoksen voi maustaa ihan reippaasti, sienien makua ei kuitenkaan kannata peittää). Paista kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
Sekoita kananmunat ja smetana keskenään. Levitä piirakkapohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetanaseos.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 – 40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.
Anna piirakan hetken aikaa jäähtyä ja herkuttele!
#sieni #sienet #kanttarelli #piirakka #suolainenpiirakka #gluteeniton #laktoositon #illanistujaisiin #välipala #pääruoka