Kookos-raparperituorejuustokakku kuusenkerkkäsiirapilla
Yritin kovasti keitellä kuusenkerkkäsiirappia. Viimeksi kun sitä tein, siitä tuli semmoista tököttiä (hyvänmakuista kylläkin), että kun lusikan pystyyn siirapin keskelle laittoi, siinä se oli ja pysyi. Tänä vuonna ajattelin olla ovela ja keitellä siirappia lyhyemmän aikaa – tulos erittäin juokseva ”siirappi”, joka edelleenkin maistui oikein hyvältä. Mietin sitten, että mihinköhän muualle (kuin snapsin tekemiseen tai jäätelön päälle) siirappia käyttäisin.
Olin saanut pikku nipun raparperia, joten aattelin, että mitäs jos keittäis hillokkeen, johon käyttäisi vesitilkan sijasta tuota kuusenkerkkäsiirappia. Tuumasta toimeen ja yes! Siitäpäs tulikin oikein herkullinen yhdistelmä! Raparperihilloketta käytin täytteessä ja siitä tein myös sitten kiilteen kookoksen makuiseen hyydytettyyn juustokakkuun. Täytteeseen ajatus lähti Dr. Oetkerin vegaanisesta kakusta. Gluteenittoman version saat tästä helposti käyttämällä gluteenitonta granolaa tai gluteenittomia keksejä.
Pohja
3 dl granolaa tai
150 g keksejä (mä käytin tällä kertaa granolaa)
50 g laktoositonta voita
Täyte
200 g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2 dl laktoositonta vispikermaa
1 prk kookosmaitoa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl raparperihilloketta/-hilloa
8 kpl liivatelehtiä
pieni tilkka vettä
Kiille
2 dl raparperihilloketta/-hilloa
½ dl kuusenkerkkäsiirappia
½ dl vettä
2 kpl liivatelehteä
Laita kookosmaitopurkki edellisenä iltana jääkaappiin kylmenemään.
Laita täytteen liivatelehdet (8 kpl) kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi.
Murskaa granola tai keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita se granolan tai keksien joukkoon.
Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Painele granolaseos/keksiseos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin kylmettymään.
Ota kookosmaitopurkki kylmästä ja kaavi jähmettynyt osa astiaan. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Ota pohja jääkaapista. Jos käytät reunakalvoa, laita se tässä vaiheessa paikoilleen.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet joukkoon.
Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen, nostele sitten kerma sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos granolaseoksen päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytään sekä hölskyttele varovaisesti, jotta iltakuplat poksahtaa ja seos tasoittuu.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
Laita kiilteen liivatteet (2 kpl) likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Sekoita kiilteen ainesosat pienessä kattilassa ja kuumenna seos kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita raparperiseokseen. Jäähdytä hetki, jotta kiille ei sulata täytettä. Ota juustokakku jääkaapista ja kaada kiille kakun päälle.
Anna hyytyä vielä vähintään 4 tuntia (ei haittaa vaikka olisi yön yli).
#juustokakku #hyydytettykakku #kookos #kookosmaito #vaniljatuorejuusto #kerma #liivate #laktoositon #jälkiruoka #raparperi #kuusenkerkkä #kuusenkerkkäsiirappi #cheesecake #gelatine #coconut #coconutmilk #vanilla #cream #doublecream #lactosefree #dessert #rhubarb #spruce #sprucetip #syrup #sprucetipsyrup