Oon työharjoittelussa tehnyt leivitettyjä possunleikkeitä, joten aattelinpas sitten tehdä niitä myös ”pyhäruuaksi” kotosalla. Täällä Suomessa leivitetyt porsaanleikkeet myydään monesti nimellä wienerleike, wieninleike tai wienerschnitzel. Alkuperäinen wieninleike on Itävallasta kotoisin ja siellä se tehdään vasikanleikkeestä (Itävallassa muista lihoista tehtyjä leikkeitä ei saa kutsua wieninleikkeeksi). Meillä tämä herkkuruoka tarjottiin kaikessa yksinkertaisuudessaan perunamuussin ja sitruunapalan kera. Jos tähän olisi tehnyt kastikkeen esim. kanttarelleista, niin ta-daa, tarjolla olisikin ollut metsästäjänleike! ?
n. 500 g porsaan ulkofilettä
2 dl gluteenitonta korppujauhoa (tai tavallisia, mutta sitten ruoka ei ole enää GL)
½ tl valkopippuria
½ tl mustapippuria
1 tl merisuolaa
1 kananmuna
laktoositonta voita ja öljyä paistamiseen
Leikkaa liha neljäksi viipaleeksi. Nuiji yksitellen ohuiksi pihveiksi (riittää, että nuijit vain toiselta puolen).
Ota kaksi lautasta esille. Laita yhdelle korppujauhot, joihin sekoitat pippurit ja suolan. Toiselle lautaselle tulee kananmuna, jonka rakenne sekoitetaan rikki.
Tehdään yksinkertainen leivitys eli kasta pihvit yksitellen kananmunassa, valuta ylimääräinen kananmuna lihan pinnalta ja kieritä sitten huolellisesti korppujauhossa.
Laita paistinpannulle nokare voita sekä tilkka ruokaöljyä. Kuumenna pannu todella kuumaksi (on riittävän kuuma, kun laitat leikkeen pannulle ja se alkaa sihistä samantein) ja paista leikkeet yksitellen molemmilta puolin rapeiksi.
Tarjoa heti perunamuusin, ranskalaisten tai lohkoperunoiden kera. Seuraksi sopii hyvin myös (paistettu) tomaatti sekä salaatti.
#porsaanliha #possunliha #liha #ulkofilee #wienerleike #schnitzel #leike #leivitys #yksinkertainenleivitys #pääruoka #gluteeniton #laktoositon