Niin gluteenittomaan kuin tavallisen pastan kastikkeeksi käy perinteisen kerman lisäksi oikein hyvin myös kookosmaito, tuohan se vähän eksotiikkaakin 😉
1 pss gluteenitonta (tai tavallista) pastaa esim. Pasta d’oro pennepasta
vettä
suolaa
1 prk kookosmaitoa
Keitä pasta lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Huuhtele pasta kuumalla vedellä ja laita takaisin kattilaan. Kaada joukkoon kookosmaito (muista sekoittaa kookosmaitopurkin pinnalla oleva kiinteä kookosrasva ja neste sekaisin ennen kuin kaadat seoksen pastan sekaan) ja sekoita. Anna nesteen vetäytyä pastaan n. 5 min., sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa esim. lihan tai kanan kanssa. Lisää ”potkua” pastaan saat lisäämällä tuoretta chiliä tai valkosipulia.
#kookosmaito #pasta #gluteeniton #lisuke #kasvisruokavalio