En käsitä, miksi silliä tulee tehtyä pääasiallisesti jouluksi (tai juhannukseksi), kun tätä herkkua voisi ihan hyvin syödä vaikka ympäri vuoden! Testasin reseptiä viime vuonna joulua ajatellen ja tämä on erinomainen resepti. Alkuperäinen ohje on sivustolta Andalusian auringossa. Jos vaan sillistä tykkäät, niin kokeile tätä joulupöytään perinteisen sillin rinnalle tai ehkä rohkeasti jopa tilalle? Voit tehdä tämän myös silakasta, muista tällöin kypsentää silakka etikka-vesiliemessä ennen kuin sen mausteliemeen laitat.
2 pkt maustamattomia sillifileitä
1 1/2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
1 dl etikkaa
3 kaffirlimenlehteä
1-2 valkosipulinkynttä
muutaman sentin pätkä inkivääriä
10 maustepippuria
1 punainen chili
1 pieni sipuli
1 lime
Kiehauta etikka, vesi ja sokeri, maustepippuri ja kaffirlimenlehdet ja anna jäähtyä. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynsi tai -kynnet ja siivuta ohueksi. Pilko chili ja leikkaa lime kuorineen siivuiksi. Sekoita ne jäähtyneeseen liemeen. Paloittele sillifileet ja asettele sipulin kanssa kerroksittain (lasi)purkkiin ja kaada liemin perään. Anna maustua muutaman päivän ajan ennen tarjoilua.
#silli #inkivääri #maustesilli #joulu #juhannus #laktoositon #gluteeniton #lisuke #herkkulahja
3 kommenttia. Leave new
Näistä tykättiin kovasti joulupöydässä. Kiitos vinkistä.
Kiva kuulla, että maistuivat myös teille! 🙂
JIPPII, tämän löysin, nyt kokeiluun! Kesällä Abban silliä myytiin ja oli ihan parasta mutta kausituote… kiitos Katja