Yksi lempparisalaateistani on ehdottomasti kreikkalainen salaatti. Se käy sellaisenaan alkuruuaksi, grillattujen ja paistettujen ruokien lisukkeeksi tai ihan vaan huikopalaksi. Meillä tämä salaatti sai tällä kertaa kaverikseen kreikkalaisia lihapullia ja kyllähän ne hyvin veti zorbasia yhdessä. Opa! 😉
1 punasipuli
4 kypsää tomaattia tai rasia kirsikkatomaatteja
1/2 vihreä kurkku
1 ruukku jääsalaattia
200 g fetajuustoa
vihreitä tai mustia oliiveja
1 rkl valkoviinietikkaa tai valkoista balsamietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike sekä rouhittu mustapippuri. Leikkaa tomaatit lohkoiksi tai puolita kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku ja leikkaa paloiksi. Huuhdo ja valuta salaatti, revi salaatinlehdet astiaan. Kuutio feta. Kerrostele loput ainekset salaatin päälle astiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet. Kaada sipulien marinointikastike salaatin sekaan. Tarjoa fetasalaatti heti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden, patongin tai gluteenittoman rosmariinipataleivän kanssa.
#kreikka #salaatti #kreikkalainensalaatti #lisuke #alkuruoka #feta #gluteeniton #laktoositon