Tuossa jokin aika sitten tuli tehtyä mustikkapannacottaa liivatteen kanssa. Nyt ajattelin rohkaistua kokeilemaan hyytelösokeria samaisen herkun valmistuksessa, tosin näin kesällä laitoin mustikoiden tilalle mansikoita. Joskus ollaan testattu basilikan ja mansikan yhdistelmää ja se on todettu toimivaksi, joten sitä käytin tässä myös. Tästä tulee hyvin kiinteää eli kestää marjat pinnalla. Itse pannacotta on makeaa, joten ei kannata käyttää sokeroituja marjoja. Himpskatin hyvää oli!
6 dl laktoositonta kuohukermaa
1,5 dl hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria
basilikanlehtiä (reilu yksi lehti per annos)
mansikoita sekä pannacottaan että koristeluun
Pilko mansikat ja silppua basilikan lehdet. Laita tarjoiluastioiden pohjalle mansikanpaloja, ripottele päälle basilikasilppua ja sitten taas mansikan paloja.
Laita kuohukerma, hyytelösokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Jäähdytä hetki.
Kaada kermaliemi mansikoiden päälle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä yön yli tai vähintään 3 – 4 tuntia.
Ennen tarjoilua lisää muutama lohkottu tai (koosta riippuen) kokonainen mansikka pannacotan pintaan. Herkuttele!
#pannacotta #jälkiruoka #mansikka #basilika #gluteeniton #laktoositon #kesä #pientämakeaa #helpostihyvää #ilmanliivatetta