Edellisviikon lohenpuolikas pääsi tänään testiin keiton muodossa. Ostin kaupasta vahingossa kuohukerman sijaan kolmen juuston kermaa, joten siitähän se ei niin kermaisen lohikeiton rakentelu sitten lähti. 🙂 Vähän kyllä jännitti, että mitähän tästä taas tulee, mutta eipä tuossa pahemmin juustokerma maistunut, pieni sitruunan vivahde kylläkin ja se oli piste iin päälle.
(n. 4 litraa valmista keittoa)
reilu 1 kg perunoita
3 porkkanaa
n. 500 g lohta paloiteltuna
(fileoinnista jääneet ruodot ja lohen pää)
vettä
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
2-3 kalaliemikuutiota
2 prk Valion kolmen juuston kermaa
5-6 rkl sitruunamehua
Aloita tekemällä keiton liemipohja. Laita terässiivilän sisään lohen fileoinnista jääneet selkäruodot, lohen pää jne. Lisää vettä niin paljon, että perkuut lähes peittyvät. Keitä n. 30 minuuttia.
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
Laita isoon kattilaan n. litra vettä ja kun vesi kiehuu, lisää sinne pilkotut perunat, porkkanat ja sipulit. Irrota tässä välissä perkuihin mahdollisesti jäljelle lohenlihat ja lisää ne keittoon. Kaada myös liemipohja kattilaan. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää kalaliemikuutiot sekä paloiteltu lohi. Kiehauta. Lisää kermat ja kiehauta uudestaan. Lisää lopuksi sitruunamehu, tarkista maut ja herkuttele. 🙂
#lohikeitto #kolmenjuustonkerma #lohisoppa #gluteeniton #laktoositon #hyväälohesta