Mausteinen kasviscurry
Vettä sataa ja mä odotan bussia (joka on tietty myöhässä) pysäkillä, jossa ei ole minkäänlaista katosta, eikä mulla tietenkään mitään sateenvarjoa. Tästä seuraa tietty se, että oon ihan umpijäässä ja aamulla olo tuntuu tukkoiselta. Voihan marraskuu! Aina kun meikäläisen olo tuntuu vähänkään flunssaiselta, alkaa tekemään mieli mausteisia ruokia. Jotenkin inkiväärin ja chilin polte helpottaa oloa. ? Tämän kasvisruuan alkuperäinen ohje on Yhteishyvän sivuilta, muokkailin reseptiä vähän mausteisempaan ja ruokaisampaan suuntaan.
200 g parsakaalia tai Broccolia
4 porkkanaa
300 g ruusukaalia
2 pieneköä sipulia
3 yksikyntistä valkosipulia
200 g pakasteherneitä
kourallinen kirsikkatomaatteja
reilu 2 rkl raastettua inkivääriä
1 – 2 punaista chiliä
reilu 1 tl vihreää currytahnaa
reilu 1 tl panang currytahnaa
2 rkl öljyä
6 kaffirlimetin lehteä
2 prk (a 400 g) kookosmaitoa
2 rkl limen mehua
1 tl suolaa
Paloittele parsakaali. Kuori ja paloittele porkkanat. Suikaloi sipuli, viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa poista uloimmat lehdet. Halkaise suurimmat lehdet ja jätä pienemmät kokonaisiksi.
Paista kasviksia noin 5 minuuttia öljyssä vokissa. Lisää inkivääri, kaffirlimetin lehdet ja currytahna. Paista minuutti.
Lisää kookosmaito, tomaatit ja herneet. Anna kiehua n. 10 minuuttia, mausta limettimehulla ja suolalla.
#kasvis #curry #kasviscurry #kasvisruoka #kookosmaito #valkosipuli #inkivääri #chili #maustetturuoka #pääruoka #maidoton #laktoositon #gluteeniton #vegetable #veggies #spicy #ginger #coconutmilk #lime #vegetablemeal #maincourse #milkfree #lactosefree #gluteinfree