Tässäpä pari hieman erilaista reseptiä yllättävän täyttävään ja oikein hyvään ”roskaruokaan”, joka kulkee meijän perheessä nimellä ”Muchos nachos” tai ”sipsiruoka”. Kyseessä on siis niinkin eksoottinen ruoka kuin nachoja ja jauhelihaa uunissa tehtynä. Tätä on meillä tehty parilla erilaisella reseptillä, nyt parit viimeiset on tehty hieman muokattuna Valion sivuilta löytyneellä jauheliha-nachos –ohjeesta. Mutta tässä kuitenkin molemmat, valitse mieleisesi ja testaa. 🙂 Kuvat ovat versiosta 2.
Jauheliha-nachos –vuoka, versio 1
1 pss (200 g) maissilastuja
400 g jauhelihaa
mausteita tai esim. Santa Maria taco mausteseos
1 prk salsadippiä, valitse vahvuus oman maun mukaan
1 prk ananasrenkaita
jalapenoja tai chiliä
1 prk Santa Marian cheddardippiä (ei sis. punaista paprikaa)
juustoraastetta
Laita uunipellille leivinpaperia ja vuoraa se maissilastuilla. Paista jauheliha ja mausta se mieluisilla mausteilla tai esim. valmiilla mausteseoksella (jos teet GL versiota, tarkista ettei seos sisällä gluteenia). Levitä jauheliha maissilastujen päälle ja jauhelihan päälle salsa tasaisesti. Ripottele sekaan pilkotut ananakset ja jalapenot tai chilit. Levitä cheddardippiä tasaisesti seoksen päälle ja ripottele pintaan vielä vähän juustoraastetta. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia eli kunnes juusto on vähän sulanut. Tarjoile heti salaatin kanssa.
Jauheliha-nachos –vuoka, versio 2
1 pss (200 g) maissilastuja
400 g jauhelihaa
1 pss (200 g) pakastesipulia
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
(chilirouhetta)
400 g Mutti tomaattimurskaa
1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
1 pkt Aurajuustoa tai jotain muuta sinihomejuustoa
1 prk ananasrenkaita
1 – 2 punaista chilipalkoa
1 pss (150 g) Juustomestarin vahvempi gouda raastetta
Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit, paista ihan hetki ja mausta seos. Lisää tomaattimurska ja kerma. Anna kiehua hetken aikaa miedolla lämmöllä (ilman kantta), jotta kastike hieman saostuu.
Laita laakean uunivuoan pohjalle n. puolet jauhelihaseoksesta. Lado päälle puolet nachos-chipseistä. Ripottele niiden päälle juustoraastetta, siivutettua chiliä, puolet pilkotuista ananasviipaleista ja sinihomejuuston palasia.
Lisää loppu jauhelihaseos ja sen päälle loput chipsit ja loput ananaspalat, chilit ja sinihomejuustoa maun mukaan. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunissa 250 asteessa n. 10 min. Tarjoa heti salaatin kera.
#gluteeniton #maissilastu #texmex #sipsiruoka #perjantairuoka #pizzantilalle #suolaisennälkään #roskaruoka