Aurinkoisen pääsiäisen kunniaksi päätettiin avata grillikausi. Viime vuoden parvekegrillauskokeiluiden jälkeen totesimme, että meillä on varsin hyvä sähkögrilli, joka ajaa grillauksen fiilistelyn (ilman savulta tuoksuvia vaatteita) oikein hyvin. 🙂 Mökkeilessä sitten käytetään ihan ehtaa ja aitoa hiiligrilliä, jolla saa grillattavaan ruokaan, niin kuin näihin ribseihin, myös sitä savun makua.
Valmistusaika: 3 – 3,5 h uunissa + grillaus
n. 1,5 kg possun ribsejä
Kuivamausteseos
2 rkl muscovadosokeria
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl chilihiutaleita
1 tl korianterin siemeniä
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl rosmariinia
1 tl rouhittua merisuolaa
Viski-glaseerauskastike (ei makea, mutta mukavan tahmainen)
0,5 dl viskiä
5 rkl muscovadosokeria
4 rkl tomaattipyrettä (Mutti)
0,5 dl vaaleaa balsamietikkaa
3 rkl hunajaa
Tee ensin kuivamausteseos. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa tai jos et omista morttelia (kuten minä), murskaa ne astiassa esim. puisen paistinlastan päällä (sillä päällä, josta pidät normaalisti kiinni 🙂 ). Sekoita muut aineet joukkoon. Hiero mausteseos ribsien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä n. tunnin.
Kuumenna uuni 120 asteeseen ja nosta ribsit uunipellillä tai vastaavalla uuniin. Hauduta ribsejä n. 3 – 3,5 tuntia.
Lihojen kypsyessä valmista viski-glaseerauskastike. Laita kaikki kastikeainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Keitä kastiketta vähän kasaan, kunnes on sopivan jäykkää.
Kun ribsit ovat kypsyneet, sivele niiden pintaan viski-glaseerauskastiketta. Grillaa ribsejä vielä hetken aikaa molemmilta puolilta, lisää välillä kastiketta lihojen pintaan. Varo ettei sokeri pala pintaan. Kastiketta voit käyttää myös sellaisenaan lihan dippinä.
Tarjoile esim. coleslawn ja/tai perunasalaatin kanssa.
#ribsit #rimpsuluut #grilli #viskikastike #kuivamarinointi #grillikaudenavaus #kesä #slowfood