Valkoviini (kuten konjakkikin) on meillä semmoinen alkoholi, jota käytetään pääasiallisesti kylmäsavulohipastan tekoon. Siksipä sitä ei kauhean usein kotona ole. Nyt kun moista ihmeainetta kotoonta löytyi, sille piti keksiä jotain muutakin käyttöä ja tällä kertaa ihan juomamuodossa. Punaviinipohjaista sangriaa on tullut muutamaan kertaa maisteltua ja se on ollut kyllä varsin raikasta. Nyt sitten tahtotila oli saada valkoviinistä hyvä ja ennen kaikkea raikas sangria.
0,75 l valkoviiniä
½ dl vettä
¾ dl sokeria
n. 5 cm pala inkivääriä
1 limen mehu
2 limeä
1 dl appelsiinimehua
1 appelsiini
1 sitruuna
tuoretta minttua
jääpaloja
n. ½ l sitruslimua, esim. sprite tai vastaava tai
n. ½ l maustamatonta tai esim. sitruunalla maustettua kivennäisvettä
Ihan ensimmäiseksi ota riittävän iso lasikannu tai -kulho esiin. Kuumenna vesitilkka esim. mikron kestävässä kahvikupissa ja sulata siihen sokeri. Pese kaikki sitrushedelmät huolellisesti ja lohko tai viipaloi ne kannuun. Kuori ja viipaloi inkivääri, lisää inkivääri ja reilu kourallinen tuoretta minttua hedelmien sekaan. Kaada kannuun appelsiinimehu ja purista joukkoon limen mehu. Lisää valkoviini sekä jäähtynyt sokeriliemi. Anna sangrian maustua jääkaapissa vähintään 8 tuntia. Tarkista maku. Jos kaipaat lisää makeutta, lisää limua, jos maku on passeli, lisää kivennäisvettä. Juuri ennen tarjoilua voit vielä lisätä tuoretta minttua.
#sangria #seurustelujuoma #valkoviini #hedelmät #raikassangria #kesä #kesäjuoma #jälkiruokajuoma