Ylen sivuilta löytyi grillikoulu, jossa Strömsön kokki oli sähkögrillissä grillannut possunsisäfilettä ja kun meijän parvekkeella tosiaan tuommoinen härveli on, niin aattelinpa sitten kokeilla mitenkäs se possu sitten rillissä tiristyy. Ensiksi piti toki kipaista Ikeaan ostamaan jo kauan kaipaamaani morttelia! Iso ja mun silmiä viehättävä mortteli sieltä löytyikin, joten nyt hökötys pääsi sitten heti testiin. Sisäfile on mun makuun vähän turhan kuivaa, joten tein tämän pihvifileestä. Muuttelin pikkasen alkuperäisen ohjeen mausteseosta, sillä kaupasta ei löytynyt pepronicino-chiliä, mutta vihreää kaardemummaa löytyi, joten sitä testiin. Lisäksi laitoin mausteseoksen fileen pintaan jo edellisenä päivänä, jotta liha ehtisi maustumaan. Lisukkeena tarjottiin fetasalaattia ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä mozzarellaa ja munakoisolisuketta. Helposti tuli valmista ja mehevää oli. 🙂 Tuoksu viittasi hieman intialaiseen ruokaan.
n. 800 g porsaan pihvifileetä
Rub-maustesekoitus:
2 rkl korianterin siemeniä
1 rkl fenkolin siemeniä
2 tl anista
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl fariinisokeria
1 tl chilirouhetta
1 tl merisuolaa
2 tl kokonaisia mustapippureita
4 kpl vihreää kaardemummaa
Sekoita kaikki mausteet keskenään ja hienonna ne morttelissa. Laita liha pussiin ja kaada mausteseos päälle. Pyörittele pussia, jotta mausteet tarttuu tasaisesti lihan pintaan. Laita jääkaappiin maustumaan yön yli (tai vähintään 3 tunniksi ). Ota liha n. tuntia ennen paistamista huoneen lämpöön. Grillaa lihaa niin kauan, että sen sisälämpötila on n. 70 °C. Anna lihan seistä noin 15 minuuttia ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.
#possu #porsas #porsaanfilee #pihvifilee #gluteeniton #laktoositon #grilli #grillaus #kesä #liharuoka #pääruoka #mausteet #kevyestimausteinenliha