Meillä on pakastimessa aikas paljon mustikkaa (kiitos vaarin ja Tertun 🙂 ) ja kohtahan jo uusi marja-aika pukkaa päälle, joten jotakin pientä ajattelin mustikasta keksiä. Syksyisin ja talvella olen tehnyt omenaa kaurakuorrutuksella ja olen tykännyt ko. yhdistelmästä, joten pohdinkin, että käykös mustikka ja kaura samanmoisena yhdistelmänä. Pakkohan se oli kokeilla… Tästä ei tullut yllätyskyykky vaan ylläri mustikka-kaurajutska. 😉
5 dl jäisiä mustikoita
100 g voita
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (tavallisetkin käy)
1 tl vaniljasokeria
1 jälkiruokalusikallinen sokeria
Jaa mustikat tasapuolisesti neljään annosvuokaan. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä vaniljasokeri sekä sokeri. Jaa kauraseos tasaisesti mustikoiden päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin puolisen tuntia eli kunnes mustikat ovat sulanneet ja kaurajuttu saanut vähän väriä.
Syö sellaisenaan tai tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
#gluteeniton #kaurahyvä #uunijälkkäri #uunijälkiruoka #jälkiruoka #jälkiruokauunissa #mustikatuunissa #mustikatjakaura