Kauppahallissa oli tyrkyllä hevosen poskea ja kun possun poskea oltiin jo aiemmin testattu ja hyväksi todettu, niin pitihän sitä hevosenkin poskea päästä maistamaan. Kauppias muistutteli, että tämä vaatii sitten todella pitkän kypsytysajan, mutta slowfoodin tekoon on meidän perheessä totuttu, joten sehän sopi lauantain ruuaksi paremmin kuin hyvin. Eihän tuo lihamöykkynä mitään kaunista katseltavaa ole, mutta kypsän posken maku oli meidän mieleen
1 hevosen poski
porkkanaa
salottisipulia
valkosipulia
tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 l tummaa olutta (esim. Laitilan Kukko)
lihafondi
Kaikki aineet pataan, lientä sen verran, että poski peittyy. Uuniin (125 astetta) kymmeneksi tunniksi.
#hevonen #hevosenposki #tummaolut #hevosenposkitummassaoluessa #slowfood #laktoositon #gluteeniton