Tulipas päivä jolloin teki mieli jotain mausteista lammasruokaa. Aikani googleteltuani tuli parit marokkolaiset lammaspataohjeet esille ja ei muuta kuin valitsemaan molemmista resepteistä ne ”parhaat osat”. Kanelitanko vähän mietitytti, tuleeko tästä nyt sitten joku ”jouluinen ruoka”, mutta ei tosiaankaan vaan maku oli ihanan mausteinen.
1 kg lampaan lihaa (lapaa, paistia)
2 porkkanaa
1 pkt kuivattuja kivettömiä taateleita
loraus öljyä
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
3 sipulia
6 valkosipulinkynttä
2 tuore chili
2 laakerinlehteä
1,5 tl juustokuminaa jauhettuna
1 prk tomaattimurskaa
½ ploa punaviiniä
vettä
1 – 2 tl kuivattua minttua
2 rkl ruskeaa sokeria
suola
mustapippuria
Laita padan pohjalle loraus öljyä, kuullota siinä silputtu valkosipuli, chili,inkivääri ja juustokumina. Kun olet pyöritellyt mausteita, niin että tuoksut nousevat, heitä lihat pataan ja pyörittele ne nopeasti, jotta ruskistuvat pinnasta. Lisää isoihin paloihin lohkotut sipuli, porkkanat ja kanelitanko ja paista vielä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, viini ja vettä sen verran, että lihat ja vihannekset peittyvät. Laita taatelit ja minttu pataan, sekä sokeri, suolaa ja pippuria. Laita kansi päälle ja siirrä pata 150 asteiseen uuniin. Anna hautua ainakin 3 tuntia, tarkista välillä, että nestettä on tarpeeksi. Tarjoile couscousin, riisin tai valkosipulikermaperunoiden kanssa.
#lammas #lampaanliha #marokkolainen #pata #pataruoka #uuniruoka #slowfood #pääruoka #mausteinen #laktoositon #gluteeniton #maidoton