Kuten jo aiemmin on tullut todettua, siskoni tykkää leipomisesta. 🙂 Tämä siskoni lähettämä resepti on sellainen, jolla muistan lapsuudessa äitinikin tehneen kääretorttua. Ja voi kuinka sitä odotettiinkin valmistuvaksi! Tää versio oli paljon parempaa kuin se hillotäytteinen ja voitahan sitä täytteessä käytettiin, ei margariinia… 😉 Aattelinpas siis muistella lapsuutta(kin) ja laitoin kääretorttua tulemaan, halusin käyttää myös kaakaojauhetta ja hyvää tuli (enkä edes epäillyt, etteikö tulisi)! 🙂
3 isoa tai 4 pientä kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (van houten)
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pss vaniljakastikejauhetta
1,5 dl laktoositonta kevytmaitoa
100 g laktoositonta pehmeää voita tai
50 g juoksevaa margariinia
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneella tai käsivatkaimella. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja lisää siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita käsin nuolijalla käännellen jolloin vaahto ei laskeudu. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 225 asteessa n. 10 min.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Helpoiten onnistuu, kun otat paperin reunoista kiinni ja kiepsautat sokerin päälle. Poista pohjan leivinpaperi heti ja anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa täyte.
Kaada kylmä maito kulhoon. Lisää vaniljakastikejauhe käsivatkaimella sekoittaen. Vatkaa muutama minuutti. Lisää voi tai margariini. Vatkaa hetki.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle nuolijalla. Rullaa pohja leivinpaperia apuna käyttäen. Siirrä jääkaappiin ja säilytä jääkaapissa.
Makoisia kahvihetkiä!
Voit korvata vehnäjauhot ja gluteenittomilla jauhoilla, jolloin sopii erikoisruokavaliota noudattaville. Kaakaojauheen voi halutessaan jättää pois niin kuin itse tein.
#jälkiruoka #kääretorttu #vaniljakastike #vaniljakastiketäyte #kahvihetki #lapsuus